Cryptocurrency asset management firma Grayscale Investments heeft weer een grote overname van Bitcoin gedaan – volgens de laatste update van haar assets under management.

Grayscale geeft vaak kleine updates uit over de huidige waardering van haar verschillende cryptocurrency fondsen en een vergelijking tussen twee updates deze week laat zien dat de Grayscale Bitcoin Trust haar BTC-holdings met $300 mln heeft verhoogd.

De eerste tweet op 12 november laat zien dat de Bitcoin Trust werd gewaardeerd op $7.9 mld, terwijl de laatste update van de week op 14 november liet zien dat de waarde van de Bitcoin Trust was gestegen naar $8.2 mld – een stijging van ongeveer $300mln.

Volgens een rapport van Decrypt – Grayscale kocht 15.114 Bitcoin, waardoor het totale aantal bedrijven is gestegen tot 506.000 BTC. Dit is goed voor meer dan 2 procent van het wereldwijde Bitcoin Billionaire-aanbod.

De update van Grayscale gaf ook aan dat haar Ethereum Trust haar activa onder beheer ook met 26 miljoen dollar zag toenemen. De Litecoin Trust zag ook een stijging van $3,6 miljoen, terwijl de XRP (Ripple) Trust steeg met $200.000 (van $8,3 miljoen naar $8,5mln). De Zcash Trust steeg ook met $300.000.

Breakout jaar

Grayscale blijft het beheerd vermogen in de verschillende cryptocurrency fondsen verhogen in wat voor het virtuele vermogensbeheerbedrijf een stellair jaar is geweest.

Halverwege oktober 2020 kondigde Grayscale aan dat het een derde achtereenvolgend recordbrekend kwartaal had bereikt waarin het meer dan $1bln in zijn verschillende beleggingsproducten had gestoken.

Volgens het laatste driemaandelijkse investeringsrapport voor Q3 van 2020, werd een totaal van $1.05 mld opgeheven dat de grootste driemaandelijkse instroom is die het bedrijf ooit heeft gezien. De investering van Grayscale in de jaar-tot-datum heeft $2.4 mld overschreden, waarvan het beweert dat het meer dan het dubbele is van de $1.2 miljard instroom over een volledige periode van zes jaar van 2013 tot 2019.

In dat rapport heeft de Bitcoin Trust haar activa onder beheer („AUM“) zien stijgen van $1,9 miljard naar $4,7 miljard van september 2019 tot september 2020. In een maand tijd lijkt het erop dat de holdings van de Bitcoin Trust bijna verdubbeld zijn tot de $8.2bln die deze week op Twitter staat.